Els fenòmens astronòmics seran el tema central del curs adreçat als docents de cicle mitjà i superior de primària que ofereix enguany el programa Petits Talents Científics, co-organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca,  l’Institut Municipal d’Educació i l’Obra Social “la Caixa”, i que s’adreça als centres educatius de la ciutat de Barcelona.

El curs tindrà lloc del 18 d’octubre de 2017 al 14 de febrer de 2018, i després, al abril, es farà un Encontre d’Experiències, un Congrés on els alumnes comuniquen el resultat de les seves recerques davant els seus companys. També s’ofereix un curs adreçat als docents d’educació infantil i cicle inicial de primària, titulat Espais de Ciència, possibilitats i límits, que es farà del 25 d’octubre vinent al 28 de febrero de 2018. Després, es durà a terme una Fira d’Experimentació al Cosmocaixa, on els infants mostraran les seves realitzacions.

Pots consultar aquí el programa complet de l’edició d’enguany.

Petits Talents Científics és un programa que vol fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències de l’alumnat d’educació infantil i primària. L’objectiu és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l’aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l’alumnat.

El programa s’adreça als docents d’educació infantil i primària dels centres educatius sostinguts amb fons públics de Barcelona. Amb l’objectiu d’afavorir el treball cooperatiu entre l’equip de mestres de la mateixa escola, es prioritzaran les demandes d’aquells centres que inscriguin dos dels seus docents.