L’Auditori Endesa de Barcelona va acollir el 26 de juny una jornada de treball i presentació de conclusions de la segona edició del programa Experiència. Aquesta iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació connecta escoles catalanes amb científics emèrits per tal de completar i actualitzar l’educació científica i tècnica dels joves i donar suport al professorat en aquest àmbit. Un equip de 26 investigadors jubilats i emèrits, o en la darrera fase de les seves carreres, han protagonitzat diferents accions de formació científica el curs 2016-2017 pel mateix nombre d’escoles.

La jornada de valoració, que ha comptat amb l’assistència dels científics emèrits implicats, així com de professors dels centres escolars participants, ha comptat amb les intervencions de Laura Rubio, directora de Comunicació i Divulgació de l’FCRi, Gemma Latorre, directora de Projectes Educatius i d’Orientació d’Educaweb, i Digna Couso, directora del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM). Igualment, s’han exposat i analitzat der forma un parell de casos d’èxit d’aquest curs.